torstai 8. kesäkuuta 2017

PARAS HERAPROTEIINI

Monet pähkäilevät, mikä lisäravinne olisi paras juuri omaan tarkoitukseen. Kaupat ovat pullollaan jos jonkunlaista pussia, joista on vaikea valita.

Itse käytän palautusjuomaa, joka vedetään huiviin heti treenin jälkeen. Palautusjuoman sekoitan itse heraproteiinista ja maltodekstriinista, joka on hiilihydraatti. Ostan siis nämä kaksi lisäravinnetta erikseen, ja niin suosittelen kaikille asiakkailleni. Valmiit palautusjuomajauheina myytävät pussit ovat monesti todella kalliita ja pieniä. Lisäksi itse sekoitettaessa voi vaihdella heran ja malton suhdetta haluamakseen.

Oon maistanut jos jonkinlaista vetistä ja vaahtoutuvaa litkua, mutta tänä vuonna olen löytänyt ehdottomasti parhaimman makuisen heraproteiinin. Olen maistanut kyseistä heraa nyt jo neljää eri makua, ja innostun kyseisestä tuotteesta kokoajan vain enemmän ja enemmän!


Mitä on heraproteiini?

Hera on maidosta eroteltu, nopeasti imeytyvä proteiini, jota voi käyttää välipaloissa ja palautusjuomissa. Heraproteiinista on olemassa edullisempi versio herakonsentraatti sekä hieman kalliimpi, pienemmäksi pilkottu ja laktoositon heraisolaatti. Heraisolaatti on siis laadukkaampi heraproteiini, ja itse käytän sitä. Heraisolaatti myös imeytyy paremmin kuin herakonsentraatti ja se on puhtaampaa proteiinia, sillä siitä on eroteltu enemmän rasvaa ja hiilihydraattia pois kuin herakonsentraatista.

Mikä on palautusjuoma?

Kun tehdään kova saliharjoitus ja lihas rasitetaan, lihakseen syntyy katabolinen eli kudosta purkava tila. Mikäli haluamme, että lihas kehittyy, haluamme kääntää katabolisen tilan anaboliseksi tilaksi eli kudosta rakentavaksi. Se onnistuu kaikista nopeiten huitaisemalla naamariin palautusjuoma, jonka hiilihydraatit palauttavat lihasta ja jonka proteiinit antavat lihakselle lisää rakennusainetta. Toinen vaihtoehto on mennä heti syömään lämmin ateria, mutta sen imeytyminen kestää kauemmin. Itse nappaan joka ikinen kerta palautusjuoman ja vasta sen jälkeen ruokailen. Palkkarista saa myös mukavasti kaloreita.

Päivän teoriapläjäyksen jälkeen itse asiaan: Kaikkien aikojen paras hera, jota olen maistanut, on BODYLABIN WHEY100. "Whey" tarkoittaa heraa ja "100" kuvaa sitä, että se on isolaatti, eli se laktoositon!

Tähän mennessä olen maistanut Bodylabin herasta stevialla makeutettua lakritsia, stevialla makeutettua vaniljapirtelöä, mangoa ja tuplasuklaata. Stevialla makeutetuista mauista ei tule yhtään stevian ominaismaku läpi, toisin kuin aiemmin maistamissani merkeissä. vaan hera maistuu juuri siltä, mikä maku paketissa lukee!


Lakritsi on todella lakritsainen ja tymäkkä, kaikista eksoottisin maku, jota olen heraproteiineissa maistanut. Tämä on todella monikäyttöinen maku myös välipaloissa. Mango on ehdottomasti makujen kuningatar, se ihan sulaa suuhun ihan vain veteenkin sekoitettuna. Vaniljapirtelö on kuin ihan oikea pirtelö, kun sekoittaa mukaan banaanin ja maitoa, vain jäätelö puuttuu! Tuplasuklaa on suklainen, mutta ei missään nimessä liian makea. Odotin tuplasuklaalta enemmän makeutta, mutta hyvä, ettei se ollut makeampaa. Maut eivät ole yhtään keinotekoisia, mistä olin tosi yllättynyt.

Makuja on näiden lisäksi olemassa vielä suklaa, mansikka, vanilja, cookies & cream, chocolate peanut butter, mustikka, mansikka-valkosuklaa ja tropical summer. Aion todellakin maistaa näistä jokaista!

Näitä herkkuja saa osoitteesta www.kuntokauppa.fi , ja 1 kilon säkki maksaa 21,99€. Ei ihan halvinta mahdollista, mutta tässä vaiheessa treeniuraani maksan erittäin mielelläni hyvästä mausta, sillä käytän proteiinijauheita päivittäin. En kaipaa keinotekoisen esanssin makua enkä yltiömakeita liemiä. Ei enää kurkussa vaahtoavaa kusihuitua, vaan kunnon makuja, joita on mukava maistella päivästä toiseen!

Teen tosiaan paljon "pirtelöitä" proteiinijauheista. Proteiinijauhoa, banaani ja maitoa, blenderiin ja lasiin. Tänäänkin oon vetänyt noita kolme, aamulla yövuoron jälkeen, heti herättyäni ja vielä iltapalaksi. Maailman helpoin välipala ja vielä hyvänmakuinen.

Jos pohdit, minkä merkkistä heraproteiinia maistaisit seuraavaksi, tämä on oma suositukseni.

Mukavaa viikonlopun odotusta!

-EVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti