torstai 13. heinäkuuta 2017

RESEPTIT | KOTITEKOINEN JÄÄTELÖ PROTEIINITWISTILLÄ

Jäätelöä on todella helppo tehdä itse! Se onnistuu vallan mainiosti ilman jäätelökonetta. Jäätelön valmistamisen ainoa huono puoli on pitkä jäätymisaika, mutta eikös se niin ole, että hyvää kannattaa odottaa. Saliläskin jäätelössä on tietysti pieni proteiinitwisti, mutta sen voi halutessaan jättää pois.

Kotitekoista jäätelöä saadaksesi tarvitset sähkövatkaimen sekä

3 kananmunaa
3 dl kermaa
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl proteiinijauhetta (vanilja)
pensasmustikoita tai muita marjoja

Erottele kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa ja kerma omassa kulhossa. Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja proteiinijauhe omassa kulhossa niin ikään vaahdoksi. Yhdistä kaikki kolme vaahtoa ja sekoita tasaisesti. Lisää haluamasi marjat tai muut makuaineet jäätelömassaan. Laita jäätelömassa kannelliseen astiaan, jottei massa ime muita makuja pakastimesta. Laita astia pakastimeen ja sekoita massaa ensimmäisen kerran tunnin kuluttua. Sekoita massaa toisen kerran kahden tunnin kuluttua. Massaa voi sekoitella useamminkin. Kun massa on kokonaan jäätynyt, se on valmista. Tämä vie noin 8 tuntia.


Jos et halua käyttää proteiinijauhetta, jätä se pois ja laita tomusokeria 2 desilitraa. Sokerin on oltava nimenomaan tomusokeria, muuten jäätelön rakenne jää rakeiseksi. Mielestäni kaikki maistamani proteiinijauheista valmistetut, "terveelliset" jälkiruoat ovat olleet kauheita. Tämän jälkiruoan ei ole tarkoituskaan olla terveellinen, proteiinijauhe tuo lähinnä makeutta sokerin kaverina ja myös vaniljan makua muuten neutraaliin massaan. Omassa jäätelössäni proteiinijauhemaisuus hävisi tyystin ja suussa maistui ainoastaan ihana, vaniljainen marjajäätelö. Proteiinijauheena käytin Bodylabin stevialla makeutettua vaniljapirtelön makuista jauhetta, joka sopi kyllä tähän tarkoitukseen täydellisesti.


Kotitekoiseen jäätelöön saa myös upotettua mainiosti pakastimesta löytyviä marjoja. Minulla olisi ollut marjoja vaikka kuinka paljon omastakin takaa, mutta en voinut kaupassa käydessäni vastustaa kiusausta nähtyäni ison rasiallisen tuoreita pensasmustikoita. 300 g pensasmustikoita päätyi jäätelömassaan. Pensasmustikoista ei irtoa väriä kuten tavallisista mustikoista, eli jos haluat oikein mustikkaista ja sinertävää jäätelöä, kannattaa käyttää tavallisia mustikoita. Tavallinen suomalainen mustikka värjää jäätelön kauniisti, varsinkin jos mustikasta pääsee irtoamaan mehua jäätelömassaan.

Ei ole järkeä ostaa kaupasta keinotekoisen makuisia jäätelöitä, kun itse tekemällä tulee näin hyvää! Ja mikä parasta, tiedät tasan tarkkaan, mitä aineksia suuhusi laitat. Tee jäätelö illalla pakastimeen tekeytymään, niin saat aamulla banaanilettujen tai tavallisten lettujen kaveriksi suussasulavaa herkkua!

-EVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti