torstai 6. heinäkuuta 2017

RESEPTIT | HERKULLISET BANAANILETUT

Mä en jaksa ikinä kovinkaan monta viikkoa samaa aamupalaa. Aamupalat vaihtelevat tietyin ajanjaksoin erilaisista smoothieista erilaisiin puuroihin. Ainoa elementti, joka aamiaisissa pysyy, on makeus. En pysty syömään aamulla mitään suolaista, joten aamupalat ovat aina makeita. Toisin sanoen suosin aamupaloissa marjoja ja hedelmiä, jotka tuovat makeutta ruokiin. Ajatuskin esimerkiksi suolaisesta munakkaasta aamulla on kohdallani vastenmielinen.

Silloin kun terveelliset reseptit tulivat muotiin, banaanilettujen ohjeita oli joka paikka täynnä. Kokeilin itsekin muutamia, ja harvoin onnistuin. Milloin mihinkin lettutaikinaan oli sössätty proteiinijauhoja ja rahkaa, joita hyvät banaaniletut eivät ollenkaan vaadi. Tämä isosiskolta peritty lettuohje on niin helppo, että koulutettu hyljekin osaisi tämän mukaan letut valmistaa. Tämä resepti löytyy varmasti monesta muustakin paikasta, mutta jos et vielä ole kokeillut, kokeile nyt!



Onnistuaksesi banaaniletuissa tarvitset ainoastaan yhden kypsän banaanin, kaksi kananmunaa sekä rasvan, jossa letut paistat. Banaanin kypsyys on tärkeä - mitä mustempi, sen parempi lettu. Raakahtava banaani ei tuo lettuihin tarpeeksi makua. Halutessasi voit lisätä taikinaan hieman kaurahiutaleita tai kaakaojauhetta, mutta ilmankin pärjää. Onnistuaksesi, sekoita ainekset blenderissä, niin saat taikinasta tasaisen ja se on helpompi paistaa.

Letut voi paistaa voissa tai kookosöljyssä. Lettujen tulee olla pannulla pieninä, kaupan pinaattiletun kokoisena annoksena. Silloin ne pysyvät hyvin kasassa, kun kääntää. Letut paistuvat nopeasti.



On muutenkin aika tyhjätä pakastimet viime vuoden marjoista, sillä uusia tulee kohta. Niinpä siskoni lahjoitti minulle vielä säkillisen erilaisia marjoja. Marjat sopivat näiden kanssa todella hyvin ja tuovat väriä lautaselle. Jos joka aamu laittaa marjakasan banaanilettujen viereen, marjat katoavat pikkuhiljaa kuin itsestään. Mustikoiden seasta voi havaita myös pari raakaa puolukkaa!

Tein juhannuksena poimituista kuusenkerkistä vielä siirappia, joka kruunaa koko komeuden. Se on lähestulkoon pelkkää sokeria, mutta syödään pois kun on kerran tehty!

PS. Tee illalla tupla-annos lettuja, niin saat iltapalan ja aamupalan.

PPS. Lapsetkin rakastavat näitä!

-EVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti