maanantai 8. toukokuuta 2017

POHDINTAA SYÖMISESTÄ

Bodycontrol-nettivalmennuksen ensimmäinen päivä innoitti minua ajattelemaan treenaamista, syömistä ja tavoitteita hieman syvällisemmin. Minulla oli tänään vapaapäivä, joten olen voinut keskittyä uusiin ohjelmiin täysin siemauksin.

Ennen olin todella tarkka syömisistäni, minulle ei kelvannut mikään muu kuin puhdas ruoka. Kavereiden luona kahvilla käydessä kakku laitettiin jääkaappiin, kun kaverini äiti tiesi jo etukäteen, ettei Eve kuitenkaan ota. Herkkuja söin ainoastaan viikonloppuisin, ellei ollut pidempiaikainen ruokavalio juuri käynnissä. Hermostuin jopa siitä, jos äitini laittoi lihapullataikinaan korppujauhoja, kun pelkästä jauhelihastakin olisivat lihapullat onnistuneet. En tehnyt kolmeen vuoteen kinkkukiusausta, jauhelihakastiketta, lasagnea tai mitään muutakaan perinteistä kotiruokaa. Kämpiltäni ei löytynyt leipätarvikkeita, sillä olin monta vuotta syömättä leipää. Baariin menin kavereiden kanssa selvinpäin, ja aamuneljältä vedin kotona maitorahkan naamaan.





Nykyään olen rennompi. En ole tarkka siitä, minä viikonpäivinä herkuttelen. Nykyään kanssani asuu eräs ihminen, jota ei kiinnosta vetää kuivaa jauhelihaa päivät pääksytysten, joten laitan monenlaisia ruokia laidasta laitaan. Välillä kermaa ja juustoa ei todellakaan säästellä. Tykkään myös leipoa ja vielä enemmän syödä erilaisia leipomuksia. Välillä tekee mieli hampurilaisia, ja silloin niitä haetaan tai tehdään itse. Olen aina ollut kova syömään, ja syön usein ja aika paljonkin kerralla.

Olen suhteellisen tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen, mutta on kuitenkin asioita, joita haluan parantaa. Haluan edelleen syödä terveellisemmin, sitä voi mielestäni aina parantaa. Haluan käyttää enemmän aikaa terveellisten ruokien valitsemiseen ja lisätä vihannesten  sekä hyvien rasvojen määrää ruokavaliossa. En todellakaan kaipaa entisaikojen niuhottamista, vaan haluan tasapainoa ja hyvää oloa.




Tällä hetkellä kroppani tuntuu todella ohuelta, sillä painoni on pudonnut uudessa työssäni kolme kiloa. Työni on fyysistä ja ruokatunteja ei ehdi aina pitää, silloin syödään kun on aikaa. Joinakin päivinä ravinto jää paljon vähemmälle kuin on kulutus. Elämäni on runsaan urheilemisen takia muutenkin erittäin aktiivista, joten minun on kiinnitettävä suurta huomiota siihen, että saan tarpeeksi ravintoa. En haluaisi menettää lihasmassaa, mutta valitettavasti painon putoamisen myötä usein katoaa myös vähän lihasta. Terveellisesti syöminen ei ole ollut minulle koskaan vaikeaa, sillä tunnen ravinnon makroaineet (proteiini, hiilihydraatti, rasva), tiedän miten niitä kannattaa käyttää ja mistä niitä saa. Tarpeeksi syöminen sen sijaan vaatii edelleen opettelua.

Kuvat ovat tämän päivän lounaasta. Lohkoperunoita ja -bataatteja mausteseoksella ja oliiviöljyllä, lihapullia pelkästä jauhelihasta ja salaattia. Komea annos vaati hieman vaivaa, mutta se oli erittäin maistuvaa ja terveellistä sekä ennen kaikkea helppo valmistaa. Sen kun pienitään perunat ja bataatit, öljytään, maustetaan ja paistetaan 200 asteessa puoli tuntia. Lihapullataikina on maailman helpoin, vain jauhelihaa ja mausteita, ja sekoituksen jälkeen taikina pyöritellään palloiksi.



Tänään oli Bodycontrol-valmennuksen ensimmäinen treeni, "helppo HIIT perusliikkein". Minä luulin olevani kokenut treenaaja, mutta kyllä 25 minuutin rutistus pisti meikäläiselläkin etureidet hapoille!

Välillä on hyvä miettiä omia tavoitteita syvällisemmin. Usein muutoksista ajatellaan, että ne ovat kielteisiä ja vaikeita. "Minä en sitten syö sitä ja tätä, minä en sitten kyllä tee näin." Joskus olisi hyvä miettiä kielteisten asioiden sijaan, että mitä OLET valmis tekemään. Mitä olet valmis muuttamaan hyvinvointisi takia?

- EVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti