sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

RESEPTIT | PARAS KANAWOKKI

Idean tähän ruokaan sain, kun eräänä päivänä kävin lenkillä hirveässä nälässä, ja päätin, että lenkiltä palatessa haen viereisestä kiinalaisesta ravintolasta noutoruokaa. Ravintolan oven tempomisesta huolimatta se pysyi visusti kiinni. Ikäväkseni kyseinen ravintola ei ollut auki sunnuntaisin, ja jouduin pakotettuna lompsimaan tyhjin käsin läheiseen ruokakauppaan. En osaa tehdä kiinalaista ruokaa, mutta kanawokki oli kyllin lähellä sitä. Näin syntyi herkullinen ja terveellinen ruoka, jonka jokainen osaa valmistaa.

SALILÄSKIN KANAWOKKI

450g kanan rintafileitä
2 ps täysjyvänuudelia
250g itämaisia wok-vihanneksia (pakaste)
100g maissia (pakaste)
3 valkosipulinkynttä
1-2 chiliä
1 kanaliemikuutio
mausteita reilusti
oliiviöljyä


Haluan käyttää ruoissani kunnon lihaa, joten ostin fileepihvejä, vaikka ne kuutioidaan pieniksi. Wokissa voi ihan hyvin käyttää myös valmiita fileesuikaleita. Valkosipulit ja chili pienitään myös, ja ne laitetaan kanan kanssa reiluun öljyyn paistumaan.


Kun kanat ovat kypsiä, joukkoon lisätään vihannekset ja maissi. Mielestäni tämän ruoan idea on voimakas mauste, eli sitä kannattaa käyttää reilusti. Tällä kertaa laitoin garam masala -mausteseosta, currya, musta-, valko- ja sitruunapippuria sekä suolaa. Wokkiin tulevassa kanaliemessä on paljon suolaa, joten kannattaa lisätä suolaa varoen. Normaalisti olisin laittanut myös paprikajauhetta ja cayennepippuria, mutta ne olivat valitettavasti loppu.


Nuudelit keitetään kanaliemessä. Laitoin yhden kanaliemikuution 7 desiin vettä, ja sinne nuudelit sekaan. Mikään ei estä käyttämästä nuudelipusseissa mukana tulevia valmiita mausteseoksia myöskään. Kun nuudelit ovat kypsiä, ne heitetään wokin sekaan. Kanaliemestä kaadetaan osa perään.



Ja näin valmistui helpolla terveellinen annos. Maistuu erityisen hyvältä treenin jälkeen!

Jotten omisi kunniaa itselleni, niin isosiskoni opetti tämän reseptin prototyypin noin 10 vuotta sitten. Oma reseptiini on sisällytetty tietysti pieni saliläskin twisti.

Resepteistä reeneihin. Treenit ovat sujuneet hyvin, ja edellisessä postauksessa mainitsemani penkkitulos on edelleen nousukiidossa. Viikkoon on sisältynyt paljon aerobista liikuntaa, sillä koirani muutti vihdoin luoksemme tänne uuteen kotiin. Ruokavalio on pysynyt suhteellisen siistinä, ja olen siihen tyytyväinen.

Ainoa asia, joka ohuesti harmittaa, on juminen kroppa. Perjantaina salilla huomasin, että yhtä alaselän kohtaa pistää. Samainen juminen lihas aiheuttaa selkääni sen, että yläselkä rintarangan kohdalta tulee kipeäksi. Olen käynyt vaivasta aikaisemmin fysioterapiassa, joten tiedän, mistä on kyse ja osaan hoitaa sitä. Tänään aamulla menin taas salille, ja treeni oli todella kankeaa ja tankeaa. Voi olla, että ensi viikolla ei kannata mennä puntille ollenkaan.

Venyttelen ja putkirullailen koko kropan huolellisesti noin tunnin kerrallaan kerran viikossa, mutta se ei näköjään riitä. Tähän asiaan on panostettava enemmän, etteivät treenit kärsi enempää.

Palataan asiaan treenien parissa!

- EVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti