keskiviikko 4. lokakuuta 2017

SYYSKUUN PARHAAT

Lokakuu on jo hyvässä vauhdissa, mutta ei sitä malta olla fiilistelemättä vielä syyskuun parhaita puolia.

1. Metsäkanalinnustuksen aloitus

Parasta on tietysti se, että 10. syyskuuta alkoi metsäkanalintujen metsästysaika. Huono puoli tässä on se, että linnut elelevät tätä nykyä hyvin harvakseltaan. Asiaa käsittelin jo aikaisemmin TÄÄLLÄ, joten en ala itseäni toistamaan. Kiinnostus erityisesti metsäkanalintuihin juontaa tietysti juurensa suomenpystykorviin, joita perheessäni on ollut useita koko elämäni ajan. Haluan tietysti oppia metsästämään kaikkia mahdollisia riistaeläimiä, mutta jostain se täytyy aloittaa.




2. Puolukat

On se jännä, miten lapsena piti puolukkaa pahanmakuisena ja äidin juottama puolukkamehu Vaasan jaakko oli pikemminkin rangaistus kuin palkinto. Nykyään puolukka on yksi suosikkimarjoistani. Puolukanhimoni johtunee siitä, että terveellisiin elämäntapoihini kuuluu hyvin vahvasti aamusmoothie, johon tulee marjoja, raakoja kananmunia, banaania, proteiinijauhetta ja nestettä. Banaani ja maustettu proteiinijauhe tuovat smoothieen niin paljon makeutta, että mielestäni happamat marjat sopivat siihen paremmin kuin esimerkiksi mansikka. Toki joskus herkutellaan myös muilla marjoilla, mutta puolukka ja herukat ovat tällä hetkellä lemppareita. Syyskuussa poimin puolukoita sangollisen, nimittäin enempää ei pakastimeen mahdu.




3. Suppilovahverot


Suppis on siitä ihana sieni, että sitä löytyy melkein mistä metsästä tahansa, niitä on usein PALJON ja se ei maultaan häviä juurikaan kantarellille! Lisäksi suppis kestää hieman pakkasta, joten niitä pystyy poimia vielä pitkälle lokakuuhun!

En malta odottaa, mitä kaikkea kivaa lokakuu tuo tullessaan!

Mikä oli sun mielestä parasta syyskuussa?


EVE

2 kommenttia: